Няма кадри за пътническите кораби по Дунав

Столицата бе домакин на уъркшоп, посветен на круизния туризъм по река Дунав. В него участваха директорът на Общинско предприятие „Русе aрт” Мариaн Савов и представители на Туристическия информационен център в Русе. Събитието предхождаше Седмия годишен форум на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион, предаде Actualno.

На срещата експерти от различни институции представиха данни и анализи за развитието на круизния туризъм по реката и какви са тенденциите.

Безспорно Русе е най-голямото дунавско пристанище на България и като такова посреща най-голям брой круизни кораби почти целогодишно, тъй като сезонът вече се е удължил до такава степен, че първите туристи по реката тръгват в ранна пролет, през март, а последните идват малко преди да започне зимата – през ноември. Другите пристанища, които най-често посрещат кораби, са Видин, Никопол, Оряхово.

Туроператорите поставиха въпроса с липсата на кадри, чието решение е пряко свързано с удовлетворяване на търсенето от страна на постоянно увеличаващия се брой туристи от цял свят, които искат да пътуват с кораб по Дунав.

На срещата в столицата присъстваха представители на Министерството на туризма, преподаватели от Софийския университет, правили проучвания в сферата на круизния туризъм, туроператори, областни управители, кметове, представители на Асоциацията на дунавските общини, на Изпълнителна агенция за проучване и поддържане на река Дунав и на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

Източник Actualno.com

Последни новини

Последни новини

Румен Николов: Неадекватно състояние на вахтените е вероятна причина за засядането край Яйлата

Неадекватно състояние на вахтените е вероятната причина за засядането край Яйлата. Това заяви на брифинг във Варна главният директор на Главна дирекция „Аварийно спасителна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент