Повдигнаха обвинения на цял екипаж, заради кокаин „Гучи“

Прокуратурата във Венецуела повдигна обвинения за участие в контрабанда на кокаин на 17 моряци от екипажа на построения през 2009 г. танкер JOSE PROGRESS (IMO 9392391).

Maritime.bg припомня, че в началото на месеца над 147 килограма кокаин бяха открити прикрепени към корпуса на кораба.

Задържани са 13 филипински моряци, трима руски и един гражданин на Украйна. Освен целия екипаж на кораба, полицията във Венецуела задържа и още трима души, които не са част от екипажа.

Според информацията на прокуратурата, дрогата е открита при рутинна проверка. Кокаинът е бил прикрепен към корпуса на танкера, а 124-те пакета са били с висококачествена дрога, маркирана с лого „Gucci“.

Няколко неправителствени организации вече се обявиха срещу ареста на моряците от кораба. Те настояват, че вероятно не всички моряци са обвързани с контрабандата, добавяйки данни, че в повечето случаи екипажът изобщо няма общо с наркотиците.

Вижте още тук:: Откриха близо 150 килограма кокаин на танкер, арестуваха целия екипаж (снимки)

Последни новини

Последни новини

Пристанищни синдикати: Не подкрепяме предложенията на Благомир Коцев за зоната на Пристанище Варна

За прехвърляне на обособената обществена зона в Пристанищен терминал Варна - Изток на Община Варна се обяви бившият областен управител на Варна Благомир Коцев (Продължаваме

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за