38-годишен е арестуваният български моряк в Испания (видео)

38-годишен е арестуваният български моряк на влекача BREATH. Това съобщиха ексклузивно пред Maritime.bg от пресслужбата на Полицията в Испания. 

Maritime.bg припомня, че български гражданин е сред 10-те арестувани моряци от екипажа на кораба, на който бяха открити 1 400 килограма кокаин.

От полицията отказаха да съобщят каква длъжност е заемал нашият сънародник на борда на плаващия под флага на Молдова влекач. Разследващите не позволяват и да бъде назовано неговото име и градът у нас, в който той е роден.

„Единствено мога да потвърдя, че разпространената от Вас информация е вярна. Има арестуван български моряк“, заяви служителка на пресслужбата на полицията в Испания пред репортер на Maritime.bg.

Както Maritime.bg първи съобщи, вчера влекачът е ескортиран от военен кораб и застава в испанската военноморска база в Лас Палмас.  BREATH е плавал към Европа с дрогата на борда, според испанските власти.

Полицията в Испания смята, че става дума за турска организирана престъпна група.

Движението на BREATH е било наблюдавано от няколко месеца. Влекачът е отплавал от Турция с направление Южна Америка, където са натоварени 40 пакета кокаин в открити води.

Полицията в Испания твърди, че наркотикът е бил съхраняван директно на палубата, а екипажът е имал готовност да го хвърли зад борда.

Влекач BREATH (IMO 9199995) е построен през 1998 г. и плава под флага на Молдова. Съдът има дължина 37 m и широчина 10 m. Според данни на система Equasis, BREATH е собственост на базираната в Истанбул компания „GSN LOJISTIK“, сочи справка на Maritime.bg.

Цялата операция е проведена с разрешението на Република Молдова.

Само в рамките на тази година Испания е задържала близо 15 000 кг кокаин на море.

| ТЕМА В РАЗВИТИЕ: Български моряк е арестуван на влекач с 1400 килограма кокаин

Последни новини

Последни новини

Пътят до пристанище „Варна-Запад“ е опасен, институциите не реагират

650 хиляди тежкотоварни автомобили и 8 300 автобуса преминават, на година, по разбития път за пристанищен терминал „Варна-Запад“. Това съобщи за Радио Варна Пенка Илиева, която е

Успешно автономно плаване на контейнеровоз, застанал в пристанище с помощта на дрон

Успешно завършиха първите в света изпитания на автономна система за навигация, използвана на борда на контейнеровоз, извършил преход между две пристанища. Това съобщиха пред

164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот

Днес се навършват 164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот, оръжеен инженер и учен, организатор на артилерийското производство

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент