50 кораба купува държавният морски превозвач на Азербайджан

50 кораба купува държавната шипингова компания на Азербайджан – “Azerbaijan Caspian Shipping”. Това съобщи председателят на борда на директорите на дружеството Рауф Велиев, цитиран от информационна агенция „Trend“.

Той добавя, че проектът трябва да приключи до 2025 г. и включва строеж на нови кораби и покупка на съдове от вторичния пазар. През последните 5 години “Azerbaijan Caspian Shipping” е придобила 20 плавателни съда, заяви още Велиев по време на церемонията за отбелязване на 160-ата годишнина от създаването на компанията.

„Очаквам в следващите дни да бъде сключен договор с корабостроителницата в Баку за строеж на 4 нови танкера, където в момента се строят два танкера и два RO-PAX съда за нас“, коментира още той.

В момента “Azerbaijan Caspian Shipping” оперира 144 съда, включително танкери, кораби за генерални товари, OSV съдове и фериботи.

Последни новини

Последни новини

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за

Министър Явор Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната

Министерството на земеделието защитава българските рибари и икономическите интереси на страната. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев на среща с капитаните на