„Пристанище Варна“ е първият голям дарител за Паметника на моряка

„Пристанище Варна“ ЕАД е първият голям дарител за да има Паметник на моряка в морската столица. Това обяви пред Maritime.bg к.д.п. Димитър Димитров, председател на Фондация „Морски съдби“.

Набирането на средства за проектиране на морския символ на града продължава.

Поставени са дарителски кутии в Дирекция „Морска администрация“ – Варна, Параходство БМФ, Щаб на Военноморските сили и Община Варна.

В момента фондацията работи със свои членове за намаляване на първоначалните планирани разходи за проектиране на Паметника, който ще бъде изграден в района на ФКЦ – Варна, коментира още к.д.п. Димитров след проведено заседание на УС на фондацията. Обмисля се в изграждането на някои конструкции да се включат и корабостроителните заводи във Варна.

По време на заседанието командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев съобщи, че се обмисля идеята Представителния духов оркестър на ВМС да изнесе специален концерт, приходите от който да отидат за паметника.

Паметникът ще представя стилизиран нос на плавателен съд, а върху него ще има изградена фигура на моряк с бинокъл в ръка, отправил поглед към морето. Монументът ще се вижда и от морето, тъй като ще се извисява на около 10 метра, а в основата му ще има изградени гранитни плочи, символизиращи основните морски професии.

Отпечатани са и 10000 картички за дарителската кампания, които се дават на всеки, който дари 10 лв. Всяка една от тях е с номер и мокър печат на фондацията.

Дарения се приемат и по сметката на фондацията
IBAN BG73 RZBB 9155 1067 9991 19 BGN
Райфайзенбанк, Офис Варна
Фондация „Морски съдби“
бул. „Чаталджа“ No 49Б,
9002 Варна
ЕИК: 175 465 434

„Молим всички, съпричастни с идеята, да помогнат за набирането на средствата и заедно да се съберем пред готовия паметник догодина“, коментира к.д.п. Димитров.

Последни новини

Последни новини