Данаил Славов е новият директор на „Флотски арсенал“

Данаил Славов, Снимка: архив, Maritime.bg

Бившият изпълнителен директор на „Булярд корабостроителна индустрия“ Данаил Славов пое управлението на „ТЕРЕМ-КРЗ ФЛОТСКИ АРСЕНАЛ-ВАРНА“, научи Maritime.bg.

През последните няколко години във военното кораборемонтно предприятие бяха извършени редица рокади, а Славов е първи специалист с толкова богата кариера в сектора.

Пред Maritime.bg работници от „Флотски арсенал“ коментираха, че най-после „зад руля на предприятието застава доказал се професионалист“.

Данаил Славов е роден в гр. Варна. Завършва Технически университет – Варна със специалност „Технология и управление на транспорта“. Притежава магистърска степен със специалност „Експлоатация на пристанищата и флота“. Работил е в „Пристанище Варна“ ЕАД и „Поддържане чистотата на морските води“ АД.

Става част от екипа на групата на „Индустриален холдинг България“ АД от ноември 2012 г. след придобит контрол над „Булпорт логистика“ АД Варна, чийто изпълнителен директор е близо 10 години.

От октомври 2013 г. до 2018 г. е член на СД на „Булярд корабостроителна индустрия“ ЕАД, а след организационна промяна от юли 2014 г. – изпълнителен директор. От началото на 2016 г. е бил член на СД на пристанище „Одесос ПБМ“ АД.

Кораборемонтен завод ТЕРЕМ – КРЗ Флотски арсенал –Варна е основан през 1897 г., пионер в корабостроителната индустрия на България. Разположен е на брега на Варненското езеро, на разстояние 20 км от Варна.

Заводът има статут на пристанище със специално предназначение.

Разположен е на площ от 617 000м2 и има обща дължина на бреговата линия 1300 м.

Последни новини

Последни новини

Флотът провежда учение „Бриз“

От 10 до 19 юли 2020 г., Военноморските сили на Република България ще проведат национално военноморско учение „Бриз 2020” отворено за участие на ВМС от страни членки на НАТО.

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас