„Наполеон“ изкарал „Бургас“ на италианските брегове


Не капитан, а „генерал“ е управлявал м/к „Бургас“, който заседна край италианските брегове през месец март 2010г. Тогава maritime.port.bg първи съобщи за инцидента, при който празният кораб, след  дрейф на котвата, заседна край Таранто.  В края на месец април 2010г., след сложна операция, плавателният съд бе освободен от пясъчната прегръдка. До март 2010-а, кораб на БМФ не бе изпадал в толкова тежка ситуация.

Оказа се, че „генералът“, за какъвто сам се провъзгласи, е Тодор Тодоров. Същият е мениджър на фирмата качила к.д.п. Светлозар Собаджиев на злощастния рейс с кораба „Маас Трейдър“.

Аз съм генерал, аз съм Наполеон!“, заяви Тодор Тодоров, в отговор на въпросите на maritime.port.bg за случая с к.д.п. Собаджиев.

Неадекватни мерки от страна на „генерала“ са причина за засядането на „Бургас“, информираха тогава от СЗРПМПВВП, цитирайки резултатите от разследването на италианското бюро. „Наполеон“ е получил щормово предупреждение 5 часа преди засядането.

По информация на maritime.port.bg, БМФ още води дела срещу „генерала“. Месеци след засядането, м/к „Бургас“ бе продаден. Оказа се, че „генералът“ е напълно абдикирал и по случая със задържането на к.д.п. Собаджиев.

Д. Велев

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,