БМФ очаква четвърти нов влекач до месеци

До края на годината или в началото на следващата, „Параходство Български морски флот“ очаква доставка на четвърти влекач от серията, която строи „МТГ – Делфин“. Това съобщи на церемония на Морска гара – Варна изпълнителният директор на параходството к.д.п. Александър Калчев.

Днес във Варна бе приет трети съд от серията, получил името „КАСТОР“. Той ще оперира в акваторията на Пристанищен комплекс Варна, също като новоочаквания.

Предходните два съда, които „МТГ – Делфин“ построи, оперират в Бургас.

„КАСТОР“ има теглителна сила 40 т, оборудван е с два двигателя Caterpillar (корабни двигатели), всеки с мощност 1800 к.с., въртящи се колонки с винтове и дюзи, и е предназначен за пристанищни и морски буксировки, с неограничен район на плаване.

През юни 2017 г. „МТГ – Делфин“ предаде новопостроения морски влекач „Алкор“ (ALCOR IMO 9815915) и морския влекач „Алиот“ (ALIOTH – ІМО 9836505) година по-късно.

Четете още за новия влекач КАСТОР

\ Предложения от „Елтрак България“ за корабни двигатели Caterpillar

Снимки:

Последни новини

Последни новини

Румен Николов: Неадекватно състояние на вахтените е вероятна причина за засядането край Яйлата

Неадекватно състояние на вахтените е вероятната причина за засядането край Яйлата. Това заяви на брифинг във Варна главният директор на Главна дирекция „Аварийно спасителна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент