Промените в конвенциите на IMO – предизвикателства и възможности

Утре във Варна ще се проведе международен морски презентационен форум на тема „Влияние на приетите изменения в конвенциите на IMO върху морския бизнес – предизвикателства и възможности“. Това съобщават от Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт (БНАКК).

Гост-лекторите от чужбина Грегъри Казантзис (ДНВ ГЛ, Технически мениджър, Център за морски услуги и консултации) и Йоанис Сергис (ДНВ ГЛ, Регионален директор сектор „Кораби за насипни товари“) ще представят горещите за морския сектор теми: скруберите и очаквания енергиен преход на корабоплаването – прогнози до 2050 година; регулациите, свързани със системите за преработка на баластни води; режимите за извеждане от експлоатация на плавателни съдове и др.

До този момент участие в международния форум са потвърдили над 140 представители на фирми и организации от морския сектор.

Участие в работата на форума ще вземат и студенти от Технически университет-Варна и ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“, изучаващи корабостроене, корабни машини и механизми, корабоводене и други морски специалности, на които представените теми и презентации ще подпомогнат бъдещата им реализация.

Последни новини

Последни новини