Развиват мултимодален коридор „Персийски залив – Черно море“

Черно море предоставя прекрасна комуникационна възможност, от която трябва да се възползват не само държавите от региона. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков в рамките на провелата се днес двустранна среща с министъра на външните работи на Азербайджан Елмар Мамадяров.

Основен акцент в разговорите се очерта изграждането и развитието на мултимодалния транспортен коридор „Персийски залив – Черно море“. Двамата министри подкрепиха идеята за организиране на международен форум във Варна, в който да се включат всички заинтересовани страни и бизнесът. По този начин темата ще може да бъде обсъдена в широк кръг и да се намери правилния подход за неговия просперитет.

По време на срещата министър Желязков отбеляза и положителния ръст в бизнес- и туристическите пътувания след старта на редовната въздушна линия между Баку и София в началото на тази година. „Техният брой е нараснал два пъти, което е добър знак за развитието на двустранните отношения“ подчерта още той.

В разговора бяха обсъдени и теми от взаимен интерес в областта на информационните технологии и възможностите за сътрудничество.

Последни новини

Последни новини

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за

Министър Явор Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната

Министерството на земеделието защитава българските рибари и икономическите интереси на страната. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев на среща с капитаните на