Круизната индустрия търси 9 000 офицери

bucketlist127
Снимка: bucketlist127

9 000 офицери ще са необходими през следващите 7 години, за да се удовлетвори нуждата от команден състав за очакваните 120 нови пътнически кораби. 

Това обяви вицепрезидентът на CARNIVAL Тино Хенсел, отговарящ за подбора на кадри, по време на конференцията “Cruise Connect”, която се провежда в Манила.

Общо 120 000 души ще работят на очакваните в сектора нови пътнически кораби. Според представител на “Holland America”, която оперира марките Holand America, AIDA и Costa, броят вероятно ще се увеличи до 160 000 души.

Делегатите на конференцията заявиха, че не очакват да има недостиг на кадри. Те смятат, че Филипините, Индонезия и Индия ще са трите страни, които ще осигурят най-голям брой от необходимите 120 000 души за обслужващ персонал.

Операторите на круизни кораби ще очакват страните от Европа да покрият нуждите за офицерския състав.

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент