Разбиха банда със служебни знаци на Морска администрация, напечатала 1,3 млн. долара

Разбиха престъпна група притежавала служебни знаци на ИА „Морска администрация“ и други институции, съобщиха от пресслужбата на полицията. Към момента прокуратурата не разполага с данни за какво са използвани те.

Групата е разполагала с модерна печатница, скрита в гараж във варненската местност „Евксиноград“.

Разследващите са открили почти готови 1,3 млн. щатски долара. Задържани са трима души, на които били повдигнати обвинения за престъпна група за производство на неистински парични знаци и за документни престъпления, пише 24 часа.

Мастилото на банкнотите имитирало магнитно мастило, което правело парите с високо качество. Фалшивите долари трудно били разпознавани, дори от банкомат или преброяващо устройство, каза наблюдаващият прокурор по делото Евгения Деянова.

Банкнотите се печатали с машина „Хайделберг, изобщо не се е чувал шум от нея наоколо, посочи Спиридонов и добави, че все още се установява дали тези пари са били разпространявани.

Бандата е действала от март 2017 г. Задържаните печатали парите не всеки ден, а от време на време, за да не бъдат заподозрени, че вършат нещо престъпно. Шефът на ГДБОП каза още, че бандата била разкрита, след като допуснала грешката да получава през куриерски фирми материалите за производството на фалшивите банкноти.

У групата са били намерени и служебни знаци на МВР.

Последни новини

Последни новини

Черноморският флот на Русия унищожи три дрона край Севастопол

Руският Черноморски флот отблъсна днес атака с дронове срещу пристанище Севастопол на полуостров Крим, която не взе жертви. Това съобщи губернаторът на града Михаил Развожаев,