Китай създаде нов круизен оператор с Carnival

Нов круизен оператор ще обслужва растящия в Китай поток круизни туристи. Това съобщиха пред Maritime.bg от „Carnival Corporation & plc“.

Най-големият оператор на пътнически кораби в света създава съвместна компания с китайската държава „China State Shipbuilding Corporation“ (CSSC).

Новото дружество ще оперира под името „CSSC Carnival Cruise Shipping Limited“, ще разполага със собствен флот, а корабите му ще приемат първи пасажери до края на следващата година.

Новата фирма ще купи кораби, които са част от флота на марки на Carnival, очаква се и строителството на нови съдове в Китай.

Първите два кораба, които ще бъдат прехвърлени в новата фирма, са COSTA ATLANTICA, приемащ до 2 210 пасажери и COSTA MEDITERRANEA, приемащ 2 114 пасажери.

От Carnival уточняват, че други два кораба ще бъдат построени в китайската „Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co.“, които се очаква да бъдат приети в състава на новата фирма през 2023 г.

Китайската CSSC междувременно е създала съвместно дружество и с „Fincantieri S.p.A.“,  с което ще се осигури инженерно и технологично очакваното строителство на нови плавателни съдове.

През миналата година китайските круизни туристи са били 2,5 млн. души. Общо 142 млн. китайци са почивали в чужбина, твърдят от Carnival и добавят, че броят на желаещите да пътуват с пътнически кораби ще се увеличава драстично през следващите години.

Maritime.bg припомня, че преди дни вицепрезидентът на Carnival заяви, че индустрията ще има необходимост от 9 000 офицери и общо около 120 000 души за очакваните през следващите 7 години над 120 нови пътнически кораби.

Източник Maritime.bg English
Вижте още

Последни новини

Последни новини

Черноморският флот на Русия унищожи три дрона край Севастопол

Руският Черноморски флот отблъсна днес атака с дронове срещу пристанище Севастопол на полуостров Крим, която не взе жертви. Това съобщи губернаторът на града Михаил Развожаев,