Двама отмъкнали 12 биг-бегса тор от пристанището в Русе

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт за извършена кражба на изкуствен тор от Пристанище Русе.

На 6 декември м.г. двама служители на пристанището в крайдунавския град крадат с товарен автомобил 12 биг-бегса изкуствена тор, оценени на малко над 9 000 лева.

Двамата обвиняеми работили в „Пристанищен комплекс – Русе“ ЕАД. Във връзка със сключени договори в закрит склад „Пристанище – Изток“ в гр.Русе се съхранявали стоки, собственост на „Бореалис Л.А.Т“ ЕООД – чували /биг-бегси/ с пакетирана изкуствена тор. Знаейки процедурата по товарене на автомобили с биг-бегси с изкуствена тор при получена заявка, обвиняемите се уговорили да откраднат чували с тор, който да продадат и да си поделят печалба.

За целта намерили купувач на изкуствената тор – земеделски производител на когото продали торта на цена – по 500 лева за тон, която била по-ниска от пазарна.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Срещу единия от обвиняемите е получена информация, че се занимава и с търговия на акцизни стоки без бандерол – цигари, които съхранява в дома си и снабдява различни лица с кутии с цигари без акцизен бандерол. В началото на годината е установено, че той притежава 1 500 кутии без акцизен бандерол, на обща стойност 11 250 лева.

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент