К.д.п. Никифор Герчев получи международен приз за принос в развитието на морското търсене и спасяване

К.д.п. Никифор Герчев
К.д.п. Никифор Герчев, председател на БУЛСАР

К.д.п. Никифор Герчев, председател на БУЛСАР, получи наградата за цялостен принос в развитието на морското търсене и спасяване от Международната федерация по морско търсене и спасяване (IMRF).

Дългогодишният председател на БУЛСАР не успя лично да получи високото отличие. От негово име наградата прие к.д.п. Тома Томов, зам.-председател на българската доброволческа организация.

Вторият носител на тазгодишната награда стана Джон Коойджман, който създава през 1965 г. морския спасителен център на Кюрасао.

Наградата Владимир Максимов
Тя отбелязва изключителния принос на служителя на Inmarsat Владимир Максимов за безопасността на море. Той е бил инженер по радиокомуникации и навигация от Морската академия „Адмирал Макаров“ и главен радио-оператор на Балтийската морска компания, присъединява се към Inmarsat през 1990 г. През 2000 г. става Мениджър на операциите по морска безопасност. Като директор на SOLAS Services той е в основата на техническите нововъведения и регулациите за повишаване безопасността до ненавременната му смърт. Неимоверен е приносът му за развитието на GMDSS.

Видео:

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент