ЧСИ сложи на тезгяха кораб във Варна, цял екипаж, банка и фирми очакват да бъде продаден

3 700 274 лв. е началната цена, за която частен съдебен изпълнител продава злощастния кораб AMSEL (IMO 9076387), който повече от година се намира във варненската корабостроителница „Булярд“, научи Maritime.bg.

Отварянето на наддавателните предложения в търга ще се осъществи на 7 декември от 1200 ч. в сградата на Районен съд – Варна.

Maritime.bg припомня, че украинските моряци от екипажа на кораба напуснаха страната след едногодишен престой без заплати и почти без провизии. Само добрата воля на ръководството на „Булярд“ бе причина моряците да не останат и без електрозахранване.

Към януари задълженията за заплати на собствениците на AMSEL възлизаха на повече от 500 000 щ. долара, а сред очакващите да получат дължимите си суми са „Фимбанк“, „Пиреус Марин Сървисиз“, „ЛПС“, „Булярд“ и „Моникс марин“.

Според условията на търга, желаещите трябва да внесат задатък в размер на 10 % от първоначалната цена.

Моторен кораб AMSEL е построен в Япония, регистриран e в корабния регистър на Република Кипър, с пристанище на регистрация Лимасол. Съдът има дължина 158,6 м, ширина : 27 м, и брутен тонаж – 16446.

Видео от архива на Maritime.bg

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент