“Ден на сини кариери” във Варна

“Ден на сини кариери” ще се проведе във Варна. 

Събитието се организира от Морски клъстър България и е част от европейския проект „Център за сини кариери в Източното Средиземноморие и Черно море” (МЕНТОР). Съдействие оказват Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, Технически университет – Варна и Колеж по туризъм – Варна.

Откриването на събитието е от 1000 ч. в Юнашкия салон във Варна на 15 ноември.

В рамките на програмата ще бъдат очертани възможностите за бъдещо професионално ориентиране и кариерно развитие на младежите в основните сектори от „Син растеж“ – морски транспорт, морски аквакултури, круизен туризъм и офшорен добив на нефт и газ.

Участие ще вземат образователни институции, професионалисти от страната и чужбина, работодатели, ученици и студенти.

Пред аудиторията ще бъдат представени и обсъдени перспективи и изисквания на бизнеса за упражняване на различни професии в сферата на синята икономика при използване на съвременни технологии, възможности за образование и квалификация в секторите, актуални оферти за работа.

Добре подготвените специалисти в секторите на морската икономика са най-ценният капитал на държавата и двигател на просперитета й не само в крайбрежните райони.

“Общите усилия и подкрепата на всички заинтересовани от подготовката на квалифицирани кадри в областта на секторите от Син растеж е стъпка напред в осигуряване на условия в тази насока”, обясняват от Морски клъстър България.

ВИДЕО

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент