„Ден на сини кариери“ във Варна

„Ден на сини кариери“ ще се проведе във Варна. 

Събитието се организира от Морски клъстър България и е част от европейския проект „Център за сини кариери в Източното Средиземноморие и Черно море” (МЕНТОР). Съдействие оказват Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, Технически университет – Варна и Колеж по туризъм – Варна.

Откриването на събитието е от 1000 ч. в Юнашкия салон във Варна на 15 ноември.

В рамките на програмата ще бъдат очертани възможностите за бъдещо професионално ориентиране и кариерно развитие на младежите в основните сектори от „Син растеж“ – морски транспорт, морски аквакултури, круизен туризъм и офшорен добив на нефт и газ.

Участие ще вземат образователни институции, професионалисти от страната и чужбина, работодатели, ученици и студенти.

Пред аудиторията ще бъдат представени и обсъдени перспективи и изисквания на бизнеса за упражняване на различни професии в сферата на синята икономика при използване на съвременни технологии, възможности за образование и квалификация в секторите, актуални оферти за работа.

Добре подготвените специалисти в секторите на морската икономика са най-ценният капитал на държавата и двигател на просперитета й не само в крайбрежните райони.

„Общите усилия и подкрепата на всички заинтересовани от подготовката на квалифицирани кадри в областта на секторите от Син растеж е стъпка напред в осигуряване на условия в тази насока“, обясняват от Морски клъстър България.

ВИДЕО

Последни новини

Последни новини

Пътят до пристанище „Варна-Запад“ е опасен, институциите не реагират

650 хиляди тежкотоварни автомобили и 8 300 автобуса преминават, на година, по разбития път за пристанищен терминал „Варна-Запад“. Това съобщи за Радио Варна Пенка Илиева, която е

Успешно автономно плаване на контейнеровоз, застанал в пристанище с помощта на дрон

Успешно завършиха първите в света изпитания на автономна система за навигация, използвана на борда на контейнеровоз, извършил преход между две пристанища. Това съобщиха пред

164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот

Днес се навършват 164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот, оръжеен инженер и учен, организатор на артилерийското производство

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент