Гръцки шипингов гигант: Кадрите на Морско училище показват 100% успеваемост

Задълбочаване на сътрудничеството с ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” иска гръцката корпорация Angelicoussis Shipping Group (“ASGL”). Представител на компания от групата бе на работно посещение в Морско училище. 

24 студенти от Морската Алма матер са постъпили на работа в компании от гръцката група, включвата дружествата “Maran Gas”, “Maran Dry” и “Maran Tankers”.

100% успеваемост показват приетите от Морско училище студенти, твърди представителят на гръцкия конгломерат кап. Николаос Михелагонас, отговарящ за подбора на кадри.

Гръцкият капитан е имал възможност да се запознае с материално-техническата база на Морското училище, която го нарежда в световните класации, както и да се срещне с гръцките студенти, обучаващите се във Варна.

Гръцкият гост е проявил нескрит интерес към разширяване на съвместното сътрудничество с ВВМУ. По време на среща с началника на училището флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, кап. Михелагонас е заявил готовност за съвместна работа по програма “Еразъм +”, отнасяща се до студентската мобилност и практики.

“През последната година се засилва сътрудничеството между Морско училище и корабните компании. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е световен лидер във военноморското образование, предлагащо отлична подготовка на бъдещите офицери от гражданския и търговския флот, със световно признати дипломи. Обучаемите са мотивирано подготвени за предстоящата си кариера благодарение на модерната учебно-материална база, включваща множество тренажори, симулатори и лекционни кабинети. Те участват в различни практики, по време на които придобиват стаж и умения, които да прилагат занапред”, коментират от ВВМУ.

Последни новини

Последни новини

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Община Варна привежда в експлоатационна годност рибарско пристанище “Карантината”

Община Варна планира да приведе в експлоатационна годност рибарско пристанище "Карантината" във варненския квартал "Аспарухово", става ясно от обявено инвестиционно

Румънските морски пристанища обявиха рекорден товарооборот

С 12% повече товари са обработили морските пристанища на Румъния за 2022 г., обявиха от румънската пристанищна администрация. В морските терминали са обработени общо 75,55

Турция започва активна експлоатация на газовите находища в Черно море до края на март

Турската държавна енергийна компания ТПАО обяви, че сондажният кораб Фатих е започнал да извършва нов сондаж в Черно море, предаде ТРТ. „Сондажният кораб Фатих започна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент