Гръцки шипингов гигант: Кадрите на Морско училище показват 100% успеваемост

Задълбочаване на сътрудничеството с ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ иска гръцката корпорация Angelicoussis Shipping Group (“ASGL”). Представител на компания от групата бе на работно посещение в Морско училище. 

24 студенти от Морската Алма матер са постъпили на работа в компании от гръцката група, включвата дружествата „Maran Gas“, „Maran Dry“ и „Maran Tankers“.

100% успеваемост показват приетите от Морско училище студенти, твърди представителят на гръцкия конгломерат кап. Николаос Михелагонас, отговарящ за подбора на кадри.

Гръцкият капитан е имал възможност да се запознае с материално-техническата база на Морското училище, която го нарежда в световните класации, както и да се срещне с гръцките студенти, обучаващите се във Варна.

Гръцкият гост е проявил нескрит интерес към разширяване на съвместното сътрудничество с ВВМУ. По време на среща с началника на училището флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, кап. Михелагонас е заявил готовност за съвместна работа по програма „Еразъм +“, отнасяща се до студентската мобилност и практики.

„През последната година се засилва сътрудничеството между Морско училище и корабните компании. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е световен лидер във военноморското образование, предлагащо отлична подготовка на бъдещите офицери от гражданския и търговския флот, със световно признати дипломи. Обучаемите са мотивирано подготвени за предстоящата си кариера благодарение на модерната учебно-материална база, включваща множество тренажори, симулатори и лекционни кабинети. Те участват в различни практики, по време на които придобиват стаж и умения, които да прилагат занапред“, коментират от ВВМУ.

Последни новини

Последни новини

Обмислят възстановяване на речните круизи между български градове на Дунав

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент