Първа международна конференция по морско инженерство

Във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе открита Първата международна конференция по морско инженерство, която се провежда в периода 21 – 23 ноември.

Целта на конференцията е да се даде възможност за обмен на информация между младите учени, докторанти и постдокторанти, като се проследят и очертаят съвременните насоки на научните изследвания в областта на морското инженерство, обясняват от училището.

Основните направления, в които са разработени докладите, са свързани с научните постижения на младите учени, създаването на контакти между специалистите в морското инженерство, както и внедряване на научните постижения на младите учени.

Конференцията бе открита от началника на Висшето военноморско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Той отбеляза и факта, че конференцията съвпада с честването на 25-годишнината от основаването на специалност „Електрообзавеждане на кораба“.

„Завършилите тази специалност могат успешно да се реализират в корабостроенето и корабоплаването, като корабни електромеханици в световния морски и речен транспорт, електромеханици на плаващи обекти за усвояване на ресурсите на океана, корабни специалисти в корабостроителните и кораборемонтните фирми и пристанища, в проектантски организации“, отбеляза още проф. Медникаров.

Последни новини

Последни новини

Преди 19 години на аварийно-спасителен кораб „Протео“ е вдигнат българският флаг

Построен през 1943 г. в италианския град Анкона, корабът има следните тактико-технически данни: дължина – 75.7 м, широчина – 11.7 м, газене – 5 м, водоизместване – 2048 т.