Наш кораб пази границите на Европа от Лесбос (видео)

Снимка: ТВ ЕВРОПА

14 кораба патрулират във водите на Егейско море.

Сред тях е и българският „Поморие 511“.

С два екипажа българският кораб патрулира близо до границата с Турция. Ако засече лодка с мигранти в турските териториални води, сигнализира съседната гранична полиция чрез центъра в Пирея. Ако бежанците са в гръцки води, действа съгласно инструкциите.

Българският екипаж е горд, че корабът освен в отлично техническо състояние е и най-бързият от състaва на съюзниците.

Екипажът на „Поморие 511“ е от девет дущи, често лодките с мигранти надвишават в пъти числеността им. А историите от ежедневните патрули и десетките спасени са човешки.

Европейската комисия предлага да се създаде постоянен корпус от 10 000 гранични полицаи със собствено оборудване и изпълнителни правомощия към Европейската агенция за гранична и брегова охрана – Фронтекс, които да могат да реагират при кризи. А екипажa на „Поморие 511“ очаква да бъде сменен и да се прибере у дома.

Видео

Източник ТВ ЕВРОПА

Последни новини

Последни новини

Министър Калин Стоянов: „Балчик“ ще бъде активиран и в операции по търсене и спасяване на море

На Морска гара - Бургас бе именуван новият кораб "БАЛЧИК" на "Гранична полиция". Кръстница на 45-метровия гранично-полицейски кораб стана главен комисар Росица Димитрова,

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме