Разискват екологичните проблеми на пристанищата

Бреговият център за управление и информационно обслужване на корабоплаването в Бургас ще бъде домакин на работна среща по проект ECOPORTIL.

Темите, които ще бъдат дискутирани, касаят екологичните проблеми на пристанищата и крайбрежните зони.

По покана на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, заинтересованите страни – представители на публични организации, на регионални и местни органи, на бизнеса и на научно-изследователските среди, ще се съберат в морския град година след старта на проекта.

В рамките на събитието на 29 ноември 2018 г. ще бъде представен вече подготвеният по проекта анализ на екологичното законодателството. Експертите ще обсъдят разработените до момента методология и документи по проекта, както и потенциалните точки за мониторинг и екологично картографиране.

Проект „Прилагане на законодателството за опазване на околната среда в прилежащите зони на морските пристанища с помощта на иновативни инструменти за обучение /ECOPORTIL/” е одобрен за финансиране по Програма „Транснационално сътрудничество „Балкани – Средиземно море“ 2014-2020.

Една от целите му е, чрез специални обучителни курсове за подобряване на знанията на заинтересованите страни, да подобри качеството на околната среда на пристанищата и околните крайбрежни зони. Сред задачите на проекта е постигането на устойчив морски сектор, устойчив син растеж и подобряване на мониторинга на околната среда чрез усъвършенствани ИКТ методи и инструменти.

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от