Преизбраха генералния секретар на IMO

Южнокореецът Китак Лим спечели втори мандат начело на Международната морска организация (IMO). Без сериозно противопоставяне, той ще бъде втори мандат генерален секретар на организацията, точно когато индустрията навлиза в период за въвеждане на безпрецедентни регулаторни промени.

Южнокорейският морски дипломат получи подкрепата на 40 страни-членки на IMO. От януари 2020 г. започва вторият му мандат.

След като заема позицията си в началото на 2016 г., той ръководи Международната морска организация (ММО), за да продължи напредъка с въвеждането на голямо намаляване на емисиите и драстично намаляване на съдържанието на сяра в корабните горива. По-рано през годината организацията съобщи, че до 2050 г. корабоплаването трябва да съкрати емисиите с 50%.

Китак Лим е роден на 22 януари 1956 г. в Южна Корея. Завършва Морския университет на Корея (KMOU) през 1977 г. Работил е в състава на корейските Военноморски сили както и в Sanko Shipping Co. Започва работа в Корейската морска и пристанищна администрация през 1985 г. Заемал е дипломатически постове, бил е директор и на бюрото по морска безопасност на корейското транспортно министерство. През 2012 г. става президент на Пристанищната власт в Пусан.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент