Русе ще бъде домакин на голямо речно изложение

Русе ще се превърне в притегателно място за експертите в областта на водния транспорт през месец април следващата година. Това стана ясно на среща на партньорите по проект “DBS Gateway Region” в периода 13-15 ноември 2018 г. в гр. Нови Сад, Сърбия. Събитието “River show” ще бъде организирано от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ и на него ще бъдат представени постигнатите резултати по международния проект, който набира все по-голяма сила и популярност.

В Нови Сад представителите на ДППИ се срещнаха със свои колеги от Австрия, Унгария, Хърватия, Румъния, Сърбия, Украйна и България. Водени от максимата „Заедно можем повече“, международните експерти дискутираха и разработването на т.нар. „Платформа за сътрудничество“ между заинтересованите страни, в рамките на която ще се постигне устойчивото развитие на региона. Беше обсъден и финалният документ по проекта „Пътна карта за региона Дунав – Черно море“. За да обменят опит и добри практики, експертите посетиха пристанище Нови Сад и хърватското пристанище Вуковар.

Реализацията на проект „Регионално и транспортно развитие на региона Дунав – Черно море към транснационален и многопристанищен регион – портал към Каспийския регион и Далечния изток“ /DBS Gateway Region/ е насочена към подобряване и развитие на един от основните фактори за конкурентност на българската икономика – водния транспорт. ДППИ участва активно в проектa, съфинансиран по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав 2014-2020“. Водещ партньор е Регионалното правителство на Долна Австрия.

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.