Русе ще бъде домакин на голямо речно изложение

Русе ще се превърне в притегателно място за експертите в областта на водния транспорт през месец април следващата година. Това стана ясно на среща на партньорите по проект “DBS Gateway Region” в периода 13-15 ноември 2018 г. в гр. Нови Сад, Сърбия. Събитието “River show” ще бъде организирано от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ и на него ще бъдат представени постигнатите резултати по международния проект, който набира все по-голяма сила и популярност.

В Нови Сад представителите на ДППИ се срещнаха със свои колеги от Австрия, Унгария, Хърватия, Румъния, Сърбия, Украйна и България. Водени от максимата „Заедно можем повече“, международните експерти дискутираха и разработването на т.нар. „Платформа за сътрудничество“ между заинтересованите страни, в рамките на която ще се постигне устойчивото развитие на региона. Беше обсъден и финалният документ по проекта „Пътна карта за региона Дунав – Черно море“. За да обменят опит и добри практики, експертите посетиха пристанище Нови Сад и хърватското пристанище Вуковар.

Реализацията на проект „Регионално и транспортно развитие на региона Дунав – Черно море към транснационален и многопристанищен регион – портал към Каспийския регион и Далечния изток“ /DBS Gateway Region/ е насочена към подобряване и развитие на един от основните фактори за конкурентност на българската икономика – водния транспорт. ДППИ участва активно в проектa, съфинансиран по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав 2014-2020“. Водещ партньор е Регионалното правителство на Долна Австрия.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент