Започнаха украинските провокации в Черно море, има ранени (видео)

Започнаха украинските провокации в Черно море. Преди повече от месец служби в ДНР съобщиха, че Службата за сигурност на Украйна подготвя различни провокации, както в Черно море, така и във водите на Азовско море.

Днес украинските провокации станаха факт, след като група от три кораба на страната навлязоха в руски териториални води.

Властите в Русия незабавно изпращат съдове от Бреговата охрана, но десетките предупреждения не дават никакъв ефект.

Нещо повече  – на клипове, разпространени в интернет, се вижда ясно как украински влекач застава по курса на голям руски граничен кораб, което води до сблъсък.

Международните агенции съобщават, че руските власти са били принудени да открият стрелба, при която са леко пострадали трима украинци. Те са арестувани и им е оказана помощ. Няма опасност за живота им.

Става дума за серия украински провокации, като вече е известно, че друга група кораби, незаконно навлезли в руски води са били отблъснати.

Вижте още тук: ДНР: Очаквайте сериозни провокации в Азовско море, ще има потопени кораби

Видео:

Русия взе драстични мерки за да ограничи провокациите, съобщават местни медии. Пикът на украинските провокации е прекъснат със затварянето на Керч. Руски кораб е блокирал единствения плавателен път под новия мост, свързващ Крим и Русия.

Активирани са десетки кораби на Бреговата охрана, извършващи непрекъснато патрулиране във водите. Търговското корабоплаване е спряно, пишат местни медии.

Видео:

Последни новини

Последни новини

Пътят до пристанище „Варна-Запад“ е опасен, институциите не реагират

650 хиляди тежкотоварни автомобили и 8 300 автобуса преминават, на година, по разбития път за пристанищен терминал „Варна-Запад“. Това съобщи за Радио Варна Пенка Илиева, която е

Успешно автономно плаване на контейнеровоз, застанал в пристанище с помощта на дрон

Успешно завършиха първите в света изпитания на автономна система за навигация, използвана на борда на контейнеровоз, извършил преход между две пристанища. Това съобщиха пред

164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот

Днес се навършват 164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот, оръжеен инженер и учен, организатор на артилерийското производство

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент