Започнаха украинските провокации в Черно море, има ранени (видео)

Започнаха украинските провокации в Черно море. Преди повече от месец служби в ДНР съобщиха, че Службата за сигурност на Украйна подготвя различни провокации, както в Черно море, така и във водите на Азовско море.

Днес украинските провокации станаха факт, след като група от три кораба на страната навлязоха в руски териториални води.

Властите в Русия незабавно изпращат съдове от Бреговата охрана, но десетките предупреждения не дават никакъв ефект.

Нещо повече  – на клипове, разпространени в интернет, се вижда ясно как украински влекач застава по курса на голям руски граничен кораб, което води до сблъсък.

Международните агенции съобщават, че руските власти са били принудени да открият стрелба, при която са леко пострадали трима украинци. Те са арестувани и им е оказана помощ. Няма опасност за живота им.

Става дума за серия украински провокации, като вече е известно, че друга група кораби, незаконно навлезли в руски води са били отблъснати.

Вижте още тук: ДНР: Очаквайте сериозни провокации в Азовско море, ще има потопени кораби

Видео:

Русия взе драстични мерки за да ограничи провокациите, съобщават местни медии. Пикът на украинските провокации е прекъснат със затварянето на Керч. Руски кораб е блокирал единствения плавателен път под новия мост, свързващ Крим и Русия.

Активирани са десетки кораби на Бреговата охрана, извършващи непрекъснато патрулиране във водите. Търговското корабоплаване е спряно, пишат местни медии.

Видео:

Последни новини

Последни новини

Пристанищни синдикати: Не подкрепяме предложенията на Благомир Коцев за зоната на Пристанище Варна

За прехвърляне на обособената обществена зона в Пристанищен терминал Варна - Изток на Община Варна се обяви бившият областен управител на Варна Благомир Коцев (Продължаваме

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за