Бойко Борисов: Украинските моряци незабавно да бъдат освободени

Задържаните украински моряци незабавно да бъдат освободени. Това настоява премиерът Бойко Борисов.

В своя публикация в социалните мрежи, Борисов коментира, че следи с тревога напрежението между военноморските сили на Украйна и Руската федерация.

Нормализира се корабоплаването през Керченския проток

„Винаги съм отстоявал тезата, че трябва да развиваме отношенията си прагматично, на принципа на икономическите ползи и спазването на правилата на международното сътрудничество“, коментира премиерът.

Той призовава „колегите от Украйна и Руската федерация за разум и сдържаност, защото лесно може да бъде премината границата, от която няма връщане назад“.

Започнаха украинските провокации в Черно море, има ранени (видео)

Maritime.bg припомня, че преди повече от месец службите в ДНР съобщиха за готвени мащабни провокации във водите на Черно и Азовско море от страна на Украйна. Преди дни подобна ситуация настъпи, стигайки се до сблъсъци и стрелба между руски и украински кораби в южната част на Керченския проток.

ДНР: Очаквайте сериозни провокации в Азовско море, ще има потопени кораби

Maritime.bg припомня, че през 2016 г. премиерът Бойко Борисов отклони предложението България, Румъния, Турция и Украйна да създадат общ боен флот, който да неутрализира Русия в Черно море. Предложението на Румъния бе силно подкрепено от Украйна.

| Бойко Борисов: Не ми трябва война в Черно море

Публикацията на Борисов:

Последни новини

Последни новини

Пътят до пристанище „Варна-Запад“ е опасен, институциите не реагират

650 хиляди тежкотоварни автомобили и 8 300 автобуса преминават, на година, по разбития път за пристанищен терминал „Варна-Запад“. Това съобщи за Радио Варна Пенка Илиева, която е

Успешно автономно плаване на контейнеровоз, застанал в пристанище с помощта на дрон

Успешно завършиха първите в света изпитания на автономна система за навигация, използвана на борда на контейнеровоз, извършил преход между две пристанища. Това съобщиха пред

164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот

Днес се навършват 164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот, оръжеен инженер и учен, организатор на артилерийското производство

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент