Бойко Борисов: Украинските моряци незабавно да бъдат освободени

Задържаните украински моряци незабавно да бъдат освободени. Това настоява премиерът Бойко Борисов.

В своя публикация в социалните мрежи, Борисов коментира, че следи с тревога напрежението между военноморските сили на Украйна и Руската федерация.

Нормализира се корабоплаването през Керченския проток

“Винаги съм отстоявал тезата, че трябва да развиваме отношенията си прагматично, на принципа на икономическите ползи и спазването на правилата на международното сътрудничество”, коментира премиерът.

Той призовава “колегите от Украйна и Руската федерация за разум и сдържаност, защото лесно може да бъде премината границата, от която няма връщане назад”.

Започнаха украинските провокации в Черно море, има ранени (видео)

Maritime.bg припомня, че преди повече от месец службите в ДНР съобщиха за готвени мащабни провокации във водите на Черно и Азовско море от страна на Украйна. Преди дни подобна ситуация настъпи, стигайки се до сблъсъци и стрелба между руски и украински кораби в южната част на Керченския проток.

ДНР: Очаквайте сериозни провокации в Азовско море, ще има потопени кораби

Maritime.bg припомня, че през 2016 г. премиерът Бойко Борисов отклони предложението България, Румъния, Турция и Украйна да създадат общ боен флот, който да неутрализира Русия в Черно море. Предложението на Румъния бе силно подкрепено от Украйна.

| Бойко Борисов: Не ми трябва война в Черно море

Публикацията на Борисов:

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент