Читател: Петна чернеят над МОПАНГ, някой не си е свършил работата (видео)

Снимката е илюстративна. Фото: DIVING BG Center, fb.com

Продължава изтичането на гориво от потъналия край Созопол кораб МОПАНГ. Това твърди читател на Maritime.bg, който изпрати видео от мястото, час след като от Морска администрация обявиха, че операцията се прекратява за този сезон.

От заявеното лично от изпълнителния директор на агенцията стана ясно, че вече са фактурирани разходи в размер на 1 098 000 лева.

Според думите на кап. Живко Петров са извършени 40% от дейностите по източване на нефтени продукти от танковете на потъналия през 1921 г. кораб.

Как обаче е зазимен „обектът“, за който са осигурени нечуваните 2 500 000 лева, се вижда от разпространеното видео от потребителя. То е заснето в района на кораба, който е маркиран.

На фирмите, заети с операцията, държавата през Морска администрация вече е платила 687 405 лева, а са фактурирани малко над милион.

Maritime.bg припомня, че остойностяването на операцията бе сериозно атакувано от морски специалисти, които го определиха като безумно и твърде завишено, виждайки зад това сериозни корупционни практики. Нещо повече – от Морска администрация обявиха, че има предположения следващата година да се направи обследване на потъналия през Втората световна война кораб „Родина“. Морските неправителствени организации вече заподозряха, че и в „неговите танкове ще открият гориво, за което ще се намерят още няколко милиона за точене“.

Видео, снимано на 23.11.2018 над МОПАНГ:

 

Последни новини

Последни новини

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме

Георги Гвоздейков: Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети

Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети, заяви новият министър на транспорта и съобщенията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на