Читател: Петна чернеят над МОПАНГ, някой не си е свършил работата (видео)

Снимката е илюстративна. Фото: DIVING BG Center, fb.com

Продължава изтичането на гориво от потъналия край Созопол кораб МОПАНГ. Това твърди читател на Maritime.bg, който изпрати видео от мястото, час след като от Морска администрация обявиха, че операцията се прекратява за този сезон.

От заявеното лично от изпълнителния директор на агенцията стана ясно, че вече са фактурирани разходи в размер на 1 098 000 лева.

Според думите на кап. Живко Петров са извършени 40% от дейностите по източване на нефтени продукти от танковете на потъналия през 1921 г. кораб.

Как обаче е зазимен „обектът“, за който са осигурени нечуваните 2 500 000 лева, се вижда от разпространеното видео от потребителя. То е заснето в района на кораба, който е маркиран.

На фирмите, заети с операцията, държавата през Морска администрация вече е платила 687 405 лева, а са фактурирани малко над милион.

Maritime.bg припомня, че остойностяването на операцията бе сериозно атакувано от морски специалисти, които го определиха като безумно и твърде завишено, виждайки зад това сериозни корупционни практики. Нещо повече – от Морска администрация обявиха, че има предположения следващата година да се направи обследване на потъналия през Втората световна война кораб „Родина“. Морските неправителствени организации вече заподозряха, че и в „неговите танкове ще открият гориво, за което ще се намерят още няколко милиона за точене“.

Видео, снимано на 23.11.2018 над МОПАНГ:

 

Последни новини

Последни новини

Пътят до пристанище „Варна-Запад“ е опасен, институциите не реагират

650 хиляди тежкотоварни автомобили и 8 300 автобуса преминават, на година, по разбития път за пристанищен терминал „Варна-Запад“. Това съобщи за Радио Варна Пенка Илиева, която е

Успешно автономно плаване на контейнеровоз, застанал в пристанище с помощта на дрон

Успешно завършиха първите в света изпитания на автономна система за навигация, използвана на борда на контейнеровоз, извършил преход между две пристанища. Това съобщиха пред

164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот

Днес се навършват 164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот, оръжеен инженер и учен, организатор на артилерийското производство

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент