Украйна: Затворете Босфора за руски кораби

Украйна ще се обърне към световната общност с искането да се затвори Босфора за руски кораби във връзка с пленяването от страна на Русия на военни ураински кораби и моряци при инцидента в Керченския пролив. Това съобщава УНИАН, като цитира командващия Военноморските сили на Украйна Игор Воронченко в речта му на втората Международна конференция по въпросите на морската безопасност в Киев.

„Искам сега да подчертая важна подробност относно последващите действия във връзка с инцидента в Керченския пролив. Аз, като командващ Военноморските сили, моля и изразявам увереност, че световната общност все пак ще вземе решение и ще признае, че бе извършена агресия против Украйна“, заявил Воронченко.

В тази връзка и на база членове от конвенцията от Монтрьо, а именно – член 19, ще поискаме Турция да затвори Босфорския пролив за руски кораби, за да разберат руснаците как се нарушават нормите на международното право“, подчертава командващият.

Източник Гласове

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент