Видео от яхтата с хашиш, на която арестуваха двама българи

Иван Бориславов и Никола Георгиев са двамата варненци арестувани на борда на яхта с 11 тона хашиш, съобщи БНР. 

В момента сънародниците ни са в затвора в италианския град Рагуза.

Те са били задържани в понеделник през нощта на борда на 19-метрова яхта, плаваща под холандски флаг близо до бреговете на Сицилия.

На борда на плавателния съд са открити общо 11 тона хашиш.

Арестуваните са на 40 и 42 години. Не са криминално проявени. Преди време единият от задържаните е бил регистриран от полицията у нас за шофиране след употреба на алкохол.

Операцията е проведена от италианската финансова полиция в Палермо под ръководството на националната служба за борба с наркотиците.

Предполага се, че става дума за канал за трафик на дрога, идващ от Северна Африка.

Видео:

„Разполагаме с малко информация. Колегите по международно оперативно сътрудничество в момента извършват проверки и се осъществява необходимата комуникация с италианските ни колеги. Операцията е на италианските служби“, уточни гл. комисар Ивайло Спиридонов, цитиран от агенция Блиц. Той поясни, че единият от тях е с криминална регистрация за шофиране в нетрезво състояние.

„В Италия ще има съдебно преследване спрямо тези лица, така че да не пречим на колегите“, отбеляза гл. комисар Спиридонов.

„По отношение на това, че се задържат поредните българи в тази схема, самите вие знаете, че българите обикновено в трафика на наркотични вещества се използват по отношение на логистиката и превоза. Така че за съжаление найвероятно ще продължат да бъдат задържани такива българи по света“, коментира той.

Вижте още

Последни новини

Последни новини

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на

Хутите: Екипажът на „Galaxy Leader“ общува със семействата си

На екипажа на задържания автомобиловоз GALAXY LEADER е позволено да общува със семействата си. Това каза говорителят на Ансар Аллах Мохамед Абдулсалам. Тази информация бе