60 години Морска гимназия в Бургас

С различни инициативи Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Св. Никола“ в Бургас отбелязва своята 60-та годишнина. Радио състезанието на БНР – Бургас „Влез в час“ гостува в петък на учебното заведение.

В инициативата седмицата на професията учениците се срещат с вече завършилите учебното заведения. Днес гостува говорителят на Националната агенция за приходите в Бургас Христо Узунов, срещите продължават и другата седмица.

Програмата включва и турнир по волейбол.

На 4 декември ще е тържествения ритуал по поднасянето на венци и цветя пред паметника на ген. Владимир Заимов в двора на професионалната гимназия. В същия ден бивши учители ще се срещнат с учениците, плануван е и Тържествен педагогически съвет.

Кулминация в честванията ще е празничния концерт на 5 декември. Той ще е от 18:00 часа в ДТ „Адриана „Будевска“. Ще се включат Духов оркестър и Хор за патриотични песни при ПГЕЕ „К. Фотинов“, Ветерани „МАЯК“, Гайдарски състав при СУ „Добри Чинтулов“, Хор при ЦПЛР – Бургас, танцов съста народния певец Лазар Налбантов и оркестър „Жарава“, както и Дует „Бургас“.

Източник БНР

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент