Над 20 хил. лева са събрани за Паметника на моряка във Варна

Финансиране за Паметника на моряка във Варна се очаква и от местната администрация. Това става ясно от интервю на председателя на Фондация „Морски съдби“ к.д.п. Димитър Димитров пред в-к „Черно море“. По думите му вече е изпратено писмо с искане на финансова подкрепа до Общинския съвет и общината.

„Първото голямо дарение от 10 000 лева за реализацията на проекта вече е направено от Пристанище Варна. Това ни вдъхва увереност, че наистина има много хора и фирми, които ще се включат в дарителската кампания. Ето, други три фирми вече дариха по 1000 лв., до момента имаме повече от 3000 лв. от разпространението на благотворителни картички. Общо стават над 20 000 лв. Надяваме се да съберем сумата от 100 000 лв., която сме си поставили за цел на първо време. Като цяло ще са необходими 320 000 лв.“, казва още к.д.п. Димитров.

Той обяснява, че с нематериални дарения, изразяващи се в доброволен труд съмишленици, е намалена стойността в първоначалната оферта на екипа, който ще изпълнява проекта.

„Става дума за част от дейностите, включени в сметката – проектирането, важните геоложки проучвания на площадката, защото паметникът ще бъде висок 10 метра и за да е стабилен, трябва да има поне още 5-6 метра надолу в земята. Строителният надзор също ще бъде дарен от една фирма. Така че доста неща около изпълнението на проекта ги правим и на обществени начала“, допълва още той.

„Надяваме всички варненци да откликнат на дарителската ни кампания, за да успеем да съберем необходимата сума“, коментира още к.д.п. Димитров.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент