Пристанище Бургас посреща Никулден с нова еко придобивка от ДППИ

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ ще открие модерна зарядна станция за електрически автомобили на връх празника на град Бургас – 6 декември, на който почитаме и Св. Николай Чудотворец – покровителят на моряците. С новото съоръжение, монтирано в района на паркинга на пристанищен терминал Бургас-изток 1, ДППИ допринася за модерен и „зелен“ Бургас, а пристанището ще посрещне Никулден с още едно допълнение към европейската си визия.

Колонката е подходяща за всякакъв вид електрически превозни средства – автомобили, автобуси, скутери, мотопеди и велосипеди. На нея могат да се зареждат едновременно два електромобила с мощност от 22KW при 400 V.

Високотехнологичният й дисплей информира потребителите на три езика – български, английски и руски. Услугата се заплаща чрез безконтактни банкови карти, като в процес на разработка е и специално мобилно приложение за таксуване.

Монтирането на новата зарядна станция за електромобили е поредната стъпка в започналата преди години мисия на ДППИ за превръщане на пристанището в морския град в модерен порт с европейска визия.

Едни от последните модернизации бяха извършени през 2016-а година с реновирането на знаковата Магазия 1, като реконструираната сграда беше отличена с награда в категория „Градски проекти – транспортна инфраструктура – Бургас” в конкурса „Сграда на годината 2016“. Облагороден беше и районът около Морската гара, Трафик кулата и Яхт клуба.

Европейската визия на пристанището беше допълнена с изграждане на нов път до Морска гара с кръгово движение, нови тротоари, кейова настилка и зелени площи, паркинги за автобуси и леки автомобили, както и велоалея. След преустройството Зоната за свободен достъп на пристанище Бургас стана още по-привлекателно място за бургазлии и гостите на града.

Снимки:

Последни новини

Последни новини

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Община Варна привежда в експлоатационна годност рибарско пристанище “Карантината”

Община Варна планира да приведе в експлоатационна годност рибарско пристанище "Карантината" във варненския квартал "Аспарухово", става ясно от обявено инвестиционно

Румънските морски пристанища обявиха рекорден товарооборот

С 12% повече товари са обработили морските пристанища на Румъния за 2022 г., обявиха от румънската пристанищна администрация. В морските терминали са обработени общо 75,55

Турция започва активна експлоатация на газовите находища в Черно море до края на март

Турската държавна енергийна компания ТПАО обяви, че сондажният кораб Фатих е започнал да извършва нов сондаж в Черно море, предаде ТРТ. „Сондажният кораб Фатих започна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент