Пристанище Бургас посреща Никулден с нова еко придобивка от ДППИ

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ ще открие модерна зарядна станция за електрически автомобили на връх празника на град Бургас – 6 декември, на който почитаме и Св. Николай Чудотворец – покровителят на моряците. С новото съоръжение, монтирано в района на паркинга на пристанищен терминал Бургас-изток 1, ДППИ допринася за модерен и „зелен“ Бургас, а пристанището ще посрещне Никулден с още едно допълнение към европейската си визия.

Колонката е подходяща за всякакъв вид електрически превозни средства – автомобили, автобуси, скутери, мотопеди и велосипеди. На нея могат да се зареждат едновременно два електромобила с мощност от 22KW при 400 V.

Високотехнологичният й дисплей информира потребителите на три езика – български, английски и руски. Услугата се заплаща чрез безконтактни банкови карти, като в процес на разработка е и специално мобилно приложение за таксуване.

Монтирането на новата зарядна станция за електромобили е поредната стъпка в започналата преди години мисия на ДППИ за превръщане на пристанището в морския град в модерен порт с европейска визия.

Едни от последните модернизации бяха извършени през 2016-а година с реновирането на знаковата Магазия 1, като реконструираната сграда беше отличена с награда в категория „Градски проекти – транспортна инфраструктура – Бургас” в конкурса „Сграда на годината 2016“. Облагороден беше и районът около Морската гара, Трафик кулата и Яхт клуба.

Европейската визия на пристанището беше допълнена с изграждане на нов път до Морска гара с кръгово движение, нови тротоари, кейова настилка и зелени площи, паркинги за автобуси и леки автомобили, както и велоалея. След преустройството Зоната за свободен достъп на пристанище Бургас стана още по-привлекателно място за бургазлии и гостите на града.

Снимки:

Вижте още
error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg