Автомобиловоз напусна спешно пристанище в Нова Зеландия заради миризливки

Разпореждане за незабавно напускане на пристанище Окланд е получил капитанът на плаващия под шведски флаг автомобиловоз CARMEN (IMO: 9505027).

Причина за мярката стават открити на борда миризливки.

Инспектори на новозеландската агенция „Биосигурност“ откриват на борда на построения през 2011 г. кораб 3 живи и 39 мъртви кафяви мраморни дървеници, както и други вредители.

231-метровият кораб пристига в пристанището от Европа, съобщават местни медии.

Властите разпореждат съдът да напусне пристанището, а преди повторно посещение да се извърши третиране против вредители извън водите на островната държава, последвано от повторна инспекция.

Автомобиловозът CARMEN не е първи кораб, който попада под подобно обстоятелство. В началото на годината четири бълкера, пристигнали от Япония, трябваше да напуснат местни пристанища, заради открити на борда им насекоми.

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за