Представиха анализ на еко-законодателството в пристанищата

При засилен интерес премина срещата по проект ECOPORTIL в Бургас по покана на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

Заинтересованите страни по проекта се събраха в морския град година след неговия успешен старт.

Заместник генералният директор на ДППИ и ръководител на ECOPORTIL Александър Александров, заедно със своя екип, представители на публични организации, на регионални и местни органи, на морския бранш и на бизнеса набелязаха екологичните проблеми на пристанищата и крайбрежните зони и обсъдиха какви мерки трябва да бъдат предприети за тяхното разрешаване.

В рамките на срещата бяха представени вече подготвеният по проекта анализ на екологичното законодателство и обсъдени разработената до момента методология, както и потенциалните точки за мониторинг и екологично картографиране.

Проект „Прилагане на законодателството за опазване на околната среда в прилежащите зони на морските пристанища с помощта на иновативни инструменти за обучение /ECOPORTIL/” е одобрен за финансиране по Програма „Транснационално сътрудничество „Балкани – Средиземно море“ 2014-2020. Сред задачите на проекта е постигането на устойчив морски сектор, устойчив син растеж и подобряване на мониторинга на околната среда чрез усъвършенствани ИКТ методи и инструменти.

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за