Представиха анализ на еко-законодателството в пристанищата

При засилен интерес премина срещата по проект ECOPORTIL в Бургас по покана на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

Заинтересованите страни по проекта се събраха в морския град година след неговия успешен старт.

Заместник генералният директор на ДППИ и ръководител на ECOPORTIL Александър Александров, заедно със своя екип, представители на публични организации, на регионални и местни органи, на морския бранш и на бизнеса набелязаха екологичните проблеми на пристанищата и крайбрежните зони и обсъдиха какви мерки трябва да бъдат предприети за тяхното разрешаване.

В рамките на срещата бяха представени вече подготвеният по проекта анализ на екологичното законодателство и обсъдени разработената до момента методология, както и потенциалните точки за мониторинг и екологично картографиране.

Проект „Прилагане на законодателството за опазване на околната среда в прилежащите зони на морските пристанища с помощта на иновативни инструменти за обучение /ECOPORTIL/” е одобрен за финансиране по Програма „Транснационално сътрудничество „Балкани – Средиземно море“ 2014-2020. Сред задачите на проекта е постигането на устойчив морски сектор, устойчив син растеж и подобряване на мониторинга на околната среда чрез усъвършенствани ИКТ методи и инструменти.

Вижте още
error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg