Китай забранява скруберите с отворен цикъл в реките си


Китай планира да забрани употребата на скрубери с отворен цикъл на работа, твърдят източници от Китайската администрация за морска безопасност
, цитирани от местни медии.

За разлика от Сингапур, който забранява употребата на този тип скрубери в морските си пространства, засега Китай планира да въведе ограничения единствено за своите реки.

Наскоро Поднебесното царство обяви специални зони, в които контролира емисиите от корабоплаването, изпреварвайки влизащите от 1 януари 2020 г. нови регулации на Международната морска организация (IMO).

Новите китайски разпоредби за корабоплаването по вътрешните водни пътища вероятно ще влязат в сила до средата на следващата година. Засега няма данни Китай да планира забрана за кораби със скрубери, работещи при отворен цикъл, в морските си пристанища.

Maritime.bg припомня, че Сингапур е последната страна, която ще въведе забрана за сероочистващите системи с отворен цикъл. Такива регулации въведоха или предстои да въведат Белгия, Германия – за р. Рейн, както и два американски щата – Масачузетс и Калифорния.

Последни новини

Последни новини