Русия демонстрира масиран ракетен удар по цели в Черно море

Снимка: Stringer/REUTERS, Business Insider

Мащабно военноморско учение провежда Русия във водите на Черно море.

В него участват всички ракетни състави на Черноморския флот. Основната цел на учението е да се отработят способностите за масиран ракетен удар по вражески морски цели във водите на Черно море.

“В Крим се провежда бойна подготовка на екипажи за противокорабните ракетни системи “Бастион” и “Бал”. Съдействаха ни разузнавателни единици, които са част от военноморските сили и военновъздушните сили. Основната цел на учението е да се подобря тактическите модели на употреба на ракетните системи при привеждане в бойна готовност”, казаха от Информационното бюро на Черноморския флот, предаде ТАСС, информира RB.

Ракетните батареи са отработили и тактически процедури за разгръщане на бойна техника в различни наземни зони. Те са изпълнили различни задачи, като например да излязат на терен от постоянна базова станция, да преминат в бойна готовност, да променят бойния ред след проведената акция, както и да открият своите цели (условни надводни кораби на противника), да извършат операция и да разгърнат ракетната система в бойна готовност, за да са готови за атака във всяка една ситуация.

В началото на месец ноември Украйна извърши серия от военни учения в близост до Крим, в които участваха противоракетните системи С-300PС, С-300ПТ и “Бук-М1”. Основната цел на тези учения е да се види способността на украинската ПВО да защити въздушното си пространство.

Източник RB

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент