Догодина завършва строителството на Конгресния център до Морска гара – Бургас

Генералният директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов откри модерна зарядна станция за електрически автомобили на връх празника на град Бургас – 6 декември. В присъствието на гости и медии беше направена нагледна демонстрация на зареждане на електромобил. С новото съоръжение, монтирано в района на паркинга на пристанищен терминал Бургас-изток 1, ДППИ допринася за модерен и „зелен“ Бургас, а пристанището посрещна Никулден с още едно допълнение към европейската си визия.

Ангел Забуртов заяви, че монтирането на новата зарядна станция е поредната стъпка в мисията на ДППИ да превърне пристанището в морския град в модерен порт. Той допълни, че строителството на Конгресния център в близост върви с бързи темпове и се надява знаковата сграда да бъде готова през следващата година.

Новата колонка е подходяща за всякакъв вид електрически превозни средства – автомобили, автобуси, скутери, мотопеди и велосипеди. На нея могат да се зареждат едновременно два електромобила с мощност от 22KW при 400 V. Високотехнологичният й дисплей информира потребителите на три езика – български, английски и руски.

Едни от последните модернизации на пристанище Бургас бяха извършени от ДППИ през 2016-а година с реновирането на знаковата Магазия 1, като реконструираната сграда беше отличена с награда в категория „Градски проекти – транспортна инфраструктура – Бургас” в конкурса „Сграда на годината 2016“. Облагороден беше и районът около Морската гара, Трафик кулата и Яхт клуба. Европейската визия на пристанището беше допълнена с изграждане на нов път до Морска гара с кръгово движение, нови тротоари, кейова настилка и зелени площи, паркинги за автобуси и леки автомобили, както и велоалея. След преустройството Зоната за свободен достъп на пристанище Бургас стана още по-привлекателно място за бургазлии и гостите на града.

Вижте още
error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg