Глобиха MSC за замърсяване на въздуха в Калифорния

Глоба в размер на повече от 630 хил. щ. долара плати „Mediterranean Shipping Company“ (MSC). Санкцията на базираната в Швейцария компания е наложена от Калифорнийския борд за въздушни ресурси (CARB).

Става дума за посещения на кораби на компанията в пристанища Лос Анджелис и Лонг Бийч от 2014 г., сочи извършен наскоро одит. Установено е, че екипажи на MSC са нарушили местните разпоредби за „ограничено време на работа на корабните спомагателни механизми“.

Мерките важат, когато плавателните съдове се намират в местни пристанища.

CARB обяснява, че спомагателните корабни механизми генерират токсично замърсяване, тъй като най-често са дизелови двигатели, което засяга не само съседните на пристанищата общности, но и цели вътрешни региони.

Калифорнийският борд разследва 2 500 случая за нарушаване на правилата, въведени през 2007 г. и целящи намаляване на замърсяването от корабните дизелови спомагателни двигатели.

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за