Глобиха MSC за замърсяване на въздуха в Калифорния

Глоба в размер на повече от 630 хил. щ. долара плати „Mediterranean Shipping Company“ (MSC). Санкцията на базираната в Швейцария компания е наложена от Калифорнийския борд за въздушни ресурси (CARB).

Става дума за посещения на кораби на компанията в пристанища Лос Анджелис и Лонг Бийч от 2014 г., сочи извършен наскоро одит. Установено е, че екипажи на MSC са нарушили местните разпоредби за „ограничено време на работа на корабните спомагателни механизми“.

Мерките важат, когато плавателните съдове се намират в местни пристанища.

CARB обяснява, че спомагателните корабни механизми генерират токсично замърсяване, тъй като най-често са дизелови двигатели, което засяга не само съседните на пристанищата общности, но и цели вътрешни региони.

Калифорнийският борд разследва 2 500 случая за нарушаване на правилата, въведени през 2007 г. и целящи намаляване на замърсяването от корабните дизелови спомагателни двигатели.

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент