Закриха ветроходния сезон в ЯК “Кап. Г. Георгиев – Порт Варна”

През почивните дни Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна” бе домакин на първото издание на регата „Св. Николай Чудотворец – Порт Варна” за класове Оптимист, Лазер 4,7 и 420.

Зимното състезание се подготвя изцяло по инициатива на родители и клубни членове, като покана е разпратена до всички български черноморски клубове, които развиват детско ветроходство. Регатата цели да удължи максимално спортния сезон, като поддържа състезателния дух и изпита спортното майсторство на младите ветроходци при по-суровите зимни условия.

Такива зимни регати у нас не са провеждани от може би десетина години, докато при южните ни съседи например, състезателния сезон тепърва започва, което дава възможност на състезателите да достигнат максимално добра спортна форма и да се подредят обективно в класациите и националните ранглисти преди европейските и световни първенства.

Завърши официално и в срок проект „S3S – Ветроходство на три морета”, разписан и ръководен от ЯК „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна” и финансиран по програма Erasmus+ Sport, Small Collaborative Partnerships, съобщиха още от клуба.  Желанието на треньорите от трите клуба е да продължат сътрудничеството си и занапред, като организират участие на своите възпитаници в регати Сирос, Тенерифе и Варна.

Провела се е и последната международна среща по проект „WOW – Вълна след Вълна” на Община Пезаро, Италия, в който партньор е и ЯК „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна”. Проектът е двугодишен и се финансира по програма Erasmus+.

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент