CMA CGM инвестира 20 млн. евро в пристанище Одеса

Контейнерен терминал, Пристанище Одеса; снимка: Пресслужба, Пристанище Одеса
Контейнерен терминал, Пристанище Одеса; снимка: Пресслужба, Пристанище Одеса

20 млн. евро за развитие на инфраструктура в Пристанище Одеса ще инвестира френският гигант CMA CGM. Това съобщи министърът на инфраструктурата на Украйна Владимир Омелян.

По думите му се очаква драстично увеличение на броя обработени контейнери в терминала на порта през следващите 5 години.

Преди седмица бе подписан официален меморандум за сътрудничество между украинското черноморско пристанище, дружеството „Бруклин-Киев Порт“, което оперира контейнерния терминал, и френската CMA CGM.

По силата на споразумението, предстои цялостна реконструцкия на к.м. 13 и 14 в Одеса.

„Това ще позволи да се приемат по-големи кораби, което значително ще увеличи товарооборота“, заявява Райвис Вецкаганс, директор на Администрацията на морските пристанища на страната.

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас