ПГМКР: Спите ли спокойно, уважаеми „анонимни“ бивши преподаватели

Колективът на Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ (ПГМКР) в Бургас, известно още като Морското, излезе с призив, подписан от 24 души. Повод за това тяхно действие са зачестилите нападки в последно време срещу новото ръководство на училището. В позицията си екипът на гимназията съобщава, че „група анонимни преподаватели, нереализирали собствените си амбиции, работят против авторитета на училището, поднасяйки невярна информация“, пише в-к „Черноморски фар“.

Подписалите се допълват, че няма да позволят вмешателството на „нечии интереси, подчинени единствено на собственото им благополучие и използването му с комерсиални цели“.

„Спите ли спокойно, уважаеми „анонимни“ бивши преподаватели и служители, защото ние берем плода на вашите „усилия“, питат риторично в своята декларация от новото ръководство на Морското.

В началото на декември тази година инж. Христина Жабова бе избрана за директор на училището, след като бе одобрена от комисията към РУО-Бургас. Това не се понрави на определена група от хора, близки до вече бившия директор на гимназията. Веднага след конкурса, на който се яви и нейната заместничка, която не го спечели, в социалните мрежи бе създадена и група, с призив да се спаси училището от управлението на настоящето ръководство, като се разпространяваше сред бивши възпитаници. След това започнаха публикации и то все анонимни в различни бургаски медии, а влиятелни хора, бивши членове на неправителствени морски организации и училищно настоятелство, започнаха да търсят начини да се подклажда темата около гимназията в негативна светлина.

Тази година училището празнува своя 60-годишнина, а за началото на учебната година успя да направи своя прием на ръба, за да не бъде закрито и изтрито от историята на Бургас.

Новото ръководство продължава да бъде атакувано от всички страни, а то от своя страна дълго време реши да запази мълчание по темата, но все пак излезе с призив заради случващото се покрай ПГМКР „Свети Никола“.

Вероятно чрез призива работещите в гимназията визират и публикация в Maritime.bg: Имало едно време Морско училище в Бургас…

Вижте още
error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg