Шестима моряци пострадаха при взрив на пилотски катер

Изображението е илюстративно.

Шестима души пострадаха при експлозия на пилотски катер. Инцидентът е станал във водите на Малайзия. 

При неустановени към момента обстоятелства е възникнала експлозия на борда на пилотски катер, който е бил застанал на борд на газовоза GAS INFINITY с капацитет 78 462 cbm.

При взрива са пострадали четирима души, които са се намирали на борда на пилотския съд и други двама от екипажа на GAS INFINITY, съобщиха местни медии.

Пострадалите моряци са на възраст между 29 и 48 години. Всички са откарани за лечение в местни болници с изгаряния. Властите в Малайзия съобщиха, че няма опасност за животите им и състоянието на всички е стабилизирано.

Започнало е разследване, което трябва да установи причините, довели до взрива, станал на около 5 nm от брега от Пулай Сиалу.

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент