Показаха видео от потъналата норвежка фрегата

Снимка: ba.no

Военноморските сили на Норвегия разпространиха видео, показващо пораженията на фрегата HELGE INGSTAD.

Maritime.bg припомня, че бойният кораб се сблъска с танкер TS SOLA, което доведе до последващото й извеждане на скалист бряг заради опасността от потъване.

Огромна пробойна бе образувана на борда на фрегатата, която по-късно бе неуспешно обезопасена и потъна почти изцяло под вода.

С помощта на безпилотни подводни апарати норвежкият флот извърши поредица от огледи. Очаква се да бъде направен опит за изтегляне на съда до десетина дни.

Първоначалното разследване на инцидента сочи, че екипажът на фрегата осъзнава опасността от сблъсък, предприемайки маневра, когато съдът се намира на по-малко от два кабелта от танкера, собственост на гръцката Tsakos Energy Navigation (TEN).

Видео:

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент