Курсант от ВВМУ е „студент на годината“

Снимка: ВВМУ

Курсант-мичман Петър Генов от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е тазгодишният носител на приз „Студент на годината“ за 2018 г. Той бе връчен вчера на церемония на националното представителство на студентските съвети и под патронажа на министъра на образованието и науката.

Курсант-мичман Петър Генов от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е пети курс, специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“.

Наградата му бе връчена лично от председателя на Народното събрание, госпожа Цвета Караянчева. Мичман Генов е разработил през последните години няколко проекта, свързани с компютри и електроника.

Един от тях е свързан с направата на устройство, с помощта на което хора с увреждания на опорно-двигателната система, които изпитват затруднение да движат крайниците си, да могат да управляват компютър само чрез премигване на окото си.

Той е носител на стипендията „Акад. Димитър Мишев“ – за постижения в овладяването на инженерните науки в областта на електрониката, автоматизацията и електротехниката.

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за