Последните си дарения представя Военноморският музей

Във Военноморския музей откриха изложбата „По пътя към морската история 2018“, която представя част от експонатите, дарени през годината.

С думи на благодарност към всеки един от дарителите, директорът на музея д-р Мариана Кръстева им връчи дарителски свидетелства в знак на признателност за приноса към опазването и популяризирането на българското културно-историческо наследство.

Част от вече станалата традиционна годишна изложба са корабни и навигационни технически средства, ръкописът „Военноморска история“ от 1930 г. с автор контраадмирал Иван Вариклечков, фотографии и документи, свързани с околосветското плаване на капитан Георги Георгиев, батитермограф от оборудването на Спасителния кораб „Протео“, оптиката от стария фар на Варненското пристанище, чиято кула е част от външната експозиция на музея, светещата глава на плаващ буй със слънчево захранване, албуми и снимки на различни випуски на Морското училище и моменти от службата на отделни личности.

Изложбата може да бъде разгледана до 22 февруари 2019 г.

Последни новини

Последни новини

Обмислят възстановяване на речните круизи между български градове на Дунав

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент