Екипажите на „Веслец“ и „Героите на Севастопол“ посрещат първи Коледа

Снимка: Параходство Български морски флот АД

В края на настоящата 2018 година корабите на Параходство „Български морски флот“ АД са на море или в далечни от Родината пристанища.

Първи ще посрещнат Коледа екипажите на моторния кораб „ВЕСЛЕЦ“ и на ферибота „ГЕРОИТЕ НА СЕВАСТОПОЛ“. Това съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на най-големия български корабособственик.

Капитан на „ВЕСЛЕЦ“ е к.д.п. Иван Христов, а главен механик е инж. Йонко Цеков, капитан на „ГЕРОИТЕ НА СЕВАСТОПОЛ“ е к.д.п. Николай Колев, а главен механик е инж. Ивайло Иванов.

На Бъдни вечер „ВЕСЛЕЦ“ ще бъде в пристанището Кандалакша (Бяло море, Руска федерация), а „Героите на Севастопол“ – в грузинското пристанище Поти.

Последен ще посрещне Коледа екипажът на моторния кораб „МУРГАШ“ (с капитан к.д.п. Стоян Атанасов и с главен механик Валентин Гульба). На Бъдни вечер „Мургаш“ ще извършва преход в Тихия океан към мексиканското пристанище Тополабампо.

Последни новини

Последни новини

Обмислят възстановяване на речните круизи между български градове на Дунав

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент