Либийската GNMTC: Къде са Морска администрация и Гранична полиция сега?

Къде са сега българската Морска администрация и Гранична полиция, когато нашият кораб BADR се намира отново край бреговете на България и след постановеното решение на Върховния административен съд? Къде са? Защо не действат по същия начин, по който свалиха нашия законен екипаж, изпращайки катерите си? Защо в момента не изпратят катери и служители, които да арестуват лицата, отвлекли нашия кораб?

Тези напълно сериозни въпроси зададе Мохамед Ел Ахреш от GNMTC в разговор с Maritime.bg. Както вече е известно престъпната банда, опитала се да отвлече кораба, удари на камък с планираното преминаване на Босфора.

Това са мафиоти, изобщо няма да се изненадам, ако отново има различен сценарий от постановеното от върховния български съд развитие, коментира още той.

В момента GNMTC очаква изключително агресивна реакция от международните инстутиции, ако родните власти не се задействат и не приведат истинският собственик на кораба в негово владение.

Позицията на кораба към 2035 ч.

По думите на Ел Ахреш става дума за „пиратски акт“, допуснат първоначално от грешки на ИА „Морска администрация“, към която вероятно ще има парични искове. Фирмата съобщи, че вече е загубила 10 млн. долара.

„Проблемът, с който се сблъскахме в България, не е корумпираната съдебна система, а мафията, която знае кого точно да купи“, подчерта още той.

„В страната Ви има хора, които работят с чест, има честни хора! Това се доказа от окончателното решение на съда, тези хора заслужават адмирации. Не мога да кажа подобно нещо за купените, които доведоха до пиратското отвличане на 250-метров танкер през 2018 година в страна-членка на Европейския съюз“, каза още представителят на най-големия либийски танкерен оператор.

Ето какво още казват от GNMTC:


Вижте още
error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg