След 18 години: Убиха терориста, отговорен за бомбената атака срещу кораба USS COLE

Въоръжените сили на САЩ съобщиха, че вчера е бил убит военачалник в Йемен, за когото се предполага, че е част от групата, реализирала бомбена атака срещу американския разрушител USS COLE през 2000 г.

Джамал ал-Бадави е бил убит при прецизна бомбардировка в йеменската област Марин на 1 януари, съобщи централното командване на САЩ.

Бадави е бил осъден през 2003 г. в Йемен, но успява да избяга от местни затвори два поредни пъти – през 2003 г. и през 2006 г.

На 12 октомври 2000 г. двама мъже в малка лодка детонират експлозиви до борда на американския разрушител USS COLE в Аден. Загиват 17 моряци, а други 60 са ранени. Експлозията разкъсва огромна пробойна в корпуса на бойния кораб, който в същия момент приема гориво.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в социалните мрежи – „Нашата велика армия раздаде правосъдие за гибелта на нашите герои при страхливата атака срещу USS COLE“.

Последни новини

Последни новини

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме

Георги Гвоздейков: Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети

Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети, заяви новият министър на транспорта и съобщенията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на