Български кораб участва в търсенето на изчезналите моряци в Черно море

Български кораб участва в търсенето на изчезналите моряци от потъналия в Черно море кораб VOLGO BALT 214, научи Maritime.bg.

Към района на бедствието е пренасочен българският ферибот „ДРУЖБА“.

Информацията бе официално потвърдена пред Maritime.bg от компанията-собственик на ферибота, обслужват линия между Бургас и Грузия.

Maritime.bg припомня, че тази сутрин около 0915 ч. е подаден сигнал за бедствие от плаващия под Панамски флаг кораб тип „река-море“.

Съдът попада в изключително тежка хидрометеорологична обстановка. Бреговата охрана на Турция потвърди пред Maritime.bg, че построеният през 1978 г. „волго-балт“ се е пречупил.

Към момента в търсенето, освен българските моряци от „ДРУЖБА“, участват сили и средства на турската Брегова охрана. Активирани в операцията са самолет, три хеликоптера и два спасителни съда.

Официално от БО на Турция заявиха, че са спасени седем моряци от 13-членния екипаж. От там отказаха коментар дали са открити телата на останалите мъже, но според публикации в местната преса поне двама от изчезналите са загинали.

Екипажът на кораба е съставен от украински моряци, капитанът и старши помощник-капитанът са граждани на Азербайджан.

Потъналият кораб се менажира от базираната в Турция „Orbital Shipmanagement“.

Последни новини

Последни новини

Пътят до пристанище „Варна-Запад“ е опасен, институциите не реагират

650 хиляди тежкотоварни автомобили и 8 300 автобуса преминават, на година, по разбития път за пристанищен терминал „Варна-Запад“. Това съобщи за Радио Варна Пенка Илиева, която е

Успешно автономно плаване на контейнеровоз, застанал в пристанище с помощта на дрон

Успешно завършиха първите в света изпитания на автономна система за навигация, използвана на борда на контейнеровоз, извършил преход между две пристанища. Това съобщиха пред

164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот

Днес се навършват 164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот, оръжеен инженер и учен, организатор на артилерийското производство

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент