14 моряци сигнализират: Оставени сме без храна в Бургас

Без провизии остават 14 моряци от екипажа на кораб LADY BO (IMO: 8212350), арестуван в Пристанище Бургас. Това се твърди в имейл изпратен до медиите, подписан от името на екипажа на плаващия под флага на Панама кораб.

Екипажът на плавателния съд е съставен от 9 индийски, трима турски и двама украински моряци.

Построеният през 1984 г. кораб е арестуван за неплатени възнаграждения на екипажа. Според информацията, изпратена до медиите, моряците не са получавали заплати от 7 до 12 месеца.

„На борда няма вода, хранителни доставки и гориво. Всички моряци се хранят, благодарение на колегите от останалите кораби на кея. Двама души от екипажа имат нужда от медицинска помощ. Технически корабът е изоставен с екипажа, без осигурени гориво и храна“, пише още в сигнала, подписан от екипажа.

Според разпространената информация, застрахователят на кораба, както и местен ITF-инспектор са го посетили. На моряците е предложено да им бъдат осигурени до 4 месечни възнаграждания, след което да бъдат репатрирани.

„Сега обаче застрахователят не желае да изпълни поетия ангажимент за осигуряване на четири месечни възнаграждения и репатриране“, твърдят още в имейла от екипажа.

Кораб LADY BO (IMO: 8212350) е построен през 1984 г. Съдът плава под флага на Панама. Има дължина 106 m и широчина 16 m при дедуейт 6338 t. Според публични регистри е собственост на базираната в Турция компания AZ-UL GLOBAL PETROLEUM & CONST.

Очаквайте подробности…

Вижте още
error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg