14 моряци сигнализират: Оставени сме без храна в Бургас

Без провизии остават 14 моряци от екипажа на кораб LADY BO (IMO: 8212350), арестуван в Пристанище Бургас. Това се твърди в имейл изпратен до медиите, подписан от името на екипажа на плаващия под флага на Панама кораб.

Екипажът на плавателния съд е съставен от 9 индийски, трима турски и двама украински моряци.

Построеният през 1984 г. кораб е арестуван за неплатени възнаграждения на екипажа. Според информацията, изпратена до медиите, моряците не са получавали заплати от 7 до 12 месеца.

“На борда няма вода, хранителни доставки и гориво. Всички моряци се хранят, благодарение на колегите от останалите кораби на кея. Двама души от екипажа имат нужда от медицинска помощ. Технически корабът е изоставен с екипажа, без осигурени гориво и храна”, пише още в сигнала, подписан от екипажа.

Според разпространената информация, застрахователят на кораба, както и местен ITF-инспектор са го посетили. На моряците е предложено да им бъдат осигурени до 4 месечни възнаграждания, след което да бъдат репатрирани.

“Сега обаче застрахователят не желае да изпълни поетия ангажимент за осигуряване на четири месечни възнаграждения и репатриране”, твърдят още в имейла от екипажа.

Кораб LADY BO (IMO: 8212350) е построен през 1984 г. Съдът плава под флага на Панама. Има дължина 106 m и широчина 16 m при дедуейт 6338 t. Според публични регистри е собственост на базираната в Турция компания AZ-UL GLOBAL PETROLEUM & CONST.

Очаквайте подробности…

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент