Кораб AMSEL все още не е продаден, ЧСИ намали цената му

С над 370 хил. лева е намалена цената на кораб AMSEL, за който Частен съдебен изпълнител търси купувач от края на миналата година, установи справка на Maritime.bg.

Maritime.bg припомня, че украинските моряци от екипажа на кораба напуснаха Варна след едногодишен престой без заплати и почти без провизии.

Само добрата воля на ръководството на „Булярд“ бе причина моряците да не останат и без електрозахранване в студените зимни месеци.

Към януари м.г. задълженията за заплати на собствениците на AMSEL възлизаха на повече от 500 000 щ. долара, а сред очакващите да получат дължимите си суми са „Фимбанк“, „Пиреус Марин Сървисиз“, „ЛПС“, „Булярд“ и „Моникс марин“.

Според обявата на ЧСИ, периодът за подаване на предложения е от 07.01.2019 до 07.02.2019 при начална цена от 3 330 246,90 лв.

Всичко по темата вижте в публикациите на Maritime.bg по-долу.

Видео от архива на Maritime.bg:

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент